VIDEO! Vaccinarea cu prioritate a profesorilor, amânată

Vaccinarea cu prioritate a profesorilor a fost amânată. Lipsa dozelor de vaccin a dus la o situaţie nu tocmai plăcută pentru categoriile de risc şi pentru cei care aşteptau să primească măcar prima doză pentru imunizare. În condiţiile în care pe 8 februarie elevii şi profesorii s-ar putea întoarce la şcoală, aceştia ar fi supuşi riscurilor. Autorităţile spun că au avut de ales între a amâna imunizarea persoanelor cu boli cronice, din categorii de risc, cu vârsta de peste 65 de ani şi cei care deservesc activităţi esenţiale.

Vaccinarea cu prioritate a personalului din educaţie nu mai este atât de prioritară. Asta după ce ieri coordonatorul campaniei de vaccinare de la nivel central a anunţat că cei din sistemul de învăţământ vor fi nevoiţi să mai aştepte până se vor putea vaccina cu prima doză măcar.

Potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare, deschiderea şcolilor pe 8 februarie nu este condiţionată de vaccinarea cadrelor didactice, ci doar de situaţia epidemiologică din localitatea în cauză.

Am întrebat şi noi un reprezentant al profesorilor din judeţul Botoşani, care este punctul său de vedere vis-a-vis de această situaţie.

Potrivit lui Liviu Axinte, multe cadre didactice s-au vaccinat pe cont propriu, altele au fost amânate. Acest lucru concluzionează o dezorganizare.

Pe de altă parte, acesta mai spune că ar exista părinţi care ar refuza să îşi trimită copiii la şcoală dacă profesorii nu sunt vaccinaţi.

Cum virusul nu ţine cont de vârstă, înălţime, statut, funcţie şi sex, am întrebat şi un cadru didactic, trecut prin boală, care este părerea sa.

La finalul săptămânii trecute, ministrul Educaţiei şi Cercetării, Sorin Cîmpeanu, a declarat că în jur de 6.000 de angajaţi din învăţământ de la nivelul ţării s-au vaccinat, iar altele 80.000 ar fi programate pentru vaccinare.

Citeste si:

Facebook Comments