VIDEO! Vaccinați cu seringi împrumutate

S-au împrumutat de la vecini pentru a continua campania de vaccinare împotriva coronavirusului. De la Suceava și de la Iasi au ajuns în centrele de vaccinare din Botoșani 15.000 de seringi, special folosite pentru imunizare. Potrivit prefectului județului, seringile de un mililitru vor fi înapoiate imediat ce și Botoșaniul le va primi de la capitală.

În plină campanie de imunizare antiCOVID, județul Botoșani a rămas fără seringi. Problema a fost imediat rezolvată, după ce autoritățile județene au cerut ajutorul vecinilor. Astfel, de la Iași și Suceava au ajuns la Botoșani 15.000 de seringi.

Oficialii județului spun că până acum nu s-au înregistrat probleme mari în ceea ce privește materialele necesare procesului de vaccinare, iar când stocul de seringi era aproape epuizat și s-a făcut solicitare, acestea au fost primite în două zile.

Prefectul județului spune că s-a ajuns în această situație pentru că nici spitalele din județul Botoșani nu au în stoc aceste seringi de un mililitru cu ac special pentru vaccin.

Până în prezent la nivelul județul Botoșani s-au vaccinat peste 4600 de oameni.

Citeste si:

Facebook Comments