VIDEO! Vești bune pentru drumul strategic

După trei ani de chinuri birocratice, tipic românești, reabilitarea drumului strategic al județului va deveni realitate. Cel puțin asta susțin șefii de la Consiliul Județean. Aceștia sunt convinși că în luna septembrie va fi desemnat și constructorul pentru reabilitarea șoselei. Între timp se caută soluții pentru peticirea gropilor, tot mai mari și tot mai numeroase.

De aproape trei ani se chinuie autoritățile, cu contracte semnate și banii pe tavă, să reabiliteze cele patru tronsoane ale drumului strategic ce leagă Iașiul de vama de la Stânca, prin județul Botoșani. Finanțarea drumului a fost semnată în 2017 iar până în prezent nu s-a turnat nicio palmă de asfalt, după ce la licitații nu s-a prezentat niciun antreprenor., De vină ar fi fost prețul prea mic oferit de autorități pentru repararea drumului, corelat cu creșterile de prețuri la materiale de construcții dar cu cele ale salariilor. După ce s-a ajuns la pragul de 100 de milioane, bani oferiți de stat pentru drumul strategic au început să apară și ofertele. Șefii de la Consiliul Județean spun că au vești bune și că în luna septembrie vor avea un constructor pentru modernizarea drumului strategic.

În tot acest timp se caută soluții pentru peticirea gropilor de pe cei 107 kilometri de drum de la Șipote la Truștești, un adevărat infern pentru șoferi. Și asta în condițiile în care încep să aibă loc și accidente rutiere din cauza craterelor.

Drumul strategic este finanțat cu fonduri europene prin Ministerul Dezvoltării și leagă județul Iași de granița de nord a României prin județul Botoșani, pe o distanță de 107 kilometri.

Citeste si:

Facebook Comments