VIDEO! Vești sumbre de la Bruxelles pentru Botoșani

De doi ani de zile suntem într-o permanentă alertă din cauza pestei porcine. Din fericire în județul Botoșani nu s-au semnalat probleme deosebite dar, focarul ar fi pe cale să pătrundă în județ. Directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor a precizat că are informații de la Bruxelles ce întăresc faptul că următorul județ unde se va semnala focar de pestă porcină africană este Botoșani.

Pesta porcină amenință și județul Botoșani. În urmă cu o săptămână s-a făcut și un exercițiu de simulare a pestei porcine clasice pentru ca medicii veterinari să fie cu informația proaspătă, cu procedura ce se aplică în cazul apariției unui astfel de focar.

Alerta este încă valabilă la Botoșani iar pericolul este iminent. Directorul Direcției Sanitar Veterinare a prezentat un bilanț al activității instituției pe primele luni din acest an și a făcut precizări importante despre peste porcină africană.

Deși au fost atenționați încă din urmă cu doi ani, zeci de primari din județ nu au ținut cont de sfaturi și nu au amenajat nici la această dată locuri de incinetate, neutralizare și îngropare a cadavrelor în cazul apariției pestei porcine africană. Din cele 78 de unități administrativ teritoriale doar 8 și-au avizat aceste spații speciale.

Citeste si:

Facebook Comments