VIDEO! Viață de chin la bloc în Botoșani

Situație disperată pentru locatarii unui bloc din municipiul Botoșani. De trei săptămâni nu au apă caldă, după ce o țeavă veche de aproape cinci decenii a cedat. Oamenii nu au cu ce se spăla și, mai grav, apa care se scurge se infiltrează în pereții apartamentelor și structura blocului. Deocamdată nimeni nu a intervenit pentru remedierea defecțiunii.

Săptămâni de coșmar pentru locatarii unui bloc de pe strada Octav Onicescu. De aproximativ 21 de zile nu au apă caldă. Și asta după ce țeava cu agent termic a cedat chiar pe scara blocului. Situația este disperată, oamenii nu au cu ce-și întreține igiena.

Pe deasupra apa se infiltrează în apartamente și în structura de rezistență a blocului. Pentru a nu ieși prăpăd în bloc, locatarii au fost nevoiți să închidă alimentarea cu apă caldă a apartamentelor. Mulți locatari și-au strigat nemulțumirile în fața blocului.

Locatarii sunt furioși că nimeni nu a intervenit pentru a remedia situația Cei mai mulți dau vina pe cei de la Asociația 7, de care aparține scara de bloc. Oamenii cer asociației să repare țeava din fondul de rulment, dar și din cel de reparații.  

De cealaltă parte, reprezentanții asociației spun că legea nu le permite să folosească fondul de rulment în această situație iar fondul de reparații este prea mic pentru a acoperi costurile lucrărilor.

Mai mult, președintele de asociație spune că a luat legătura cu Modern Calor și că locatarii trebuie să pună bani și să plătească reparația țevii.

Colac peste pupăză, recent, de aproximativ două zile a cedat și țeava de apă rece care alimentează blocul. Situația a fost rezolvată temporar cu un cep de lemn, înfipt în conductă.  

Citeste si:

Facebook Comments