VIDEO! Viața tristă a unui tânăr de 20 ani, țintuit într-un fotoliu

La vârsta la care alți tineri își croiesc un drum în viață, își întemeiază o familie, se angajează și se așează la casa lor, un băiat din comuna Românești varsă lacrimi amare, închis în cea mai mare parte a unei zile între patru pereți. Își trăiește viața într-un fotoliu, iar singura lui bucurie este când vede prin fereastra casei animalele din gospodărie, de care mama sa are grijă.

De la ora 19.30, Somax TV vă invită să urmăriți povestea tulburătoare a lui Florin, un tânăr diagnosticat cu tetrapareză spastică și sindrom convulsiv.

La 20 de ani aproape orice tânăr are viața la picioare. Trăiește la maxim fiecare clipă, își croiește o cale spre viitor, luptă pentru idealurile sale, își făurește o familie, își construiește un cămin. Pentru un băiat din comuna Românești însă, toate acestea sunt doar vise. La 20 de ani, Florin Colomei este țintuit într-un fotoliu și își trăiește viața între cei patru pereți ai camerei sale. Nu poate merge, nu poate ieși afară când vrea să se bucure de aerul curat, de peisajele din jur. De când era un bebeluș, Florin a fost diagnosticat cu tetrapareză spastică și sindrom convulsiv.

Florin este un tânăr de o inteligență sclipitoare. Deși nu a fost la școală și nu a învățat să scrie și să citească, băiatul încearcă să facă toate acestea de unul singur.

Lui Florin îi plac foarte mult animalele. Și-ar dori să o poate ajuta pe mama lui să le îngrijească pe cele pe care le are în gospodărie.

Cea mai mare dorință a lui Florin este să aibă un căruț electric. Un mijloc care să-l ajute să se descurce singur și să nu mai depindă în orice clipă a vieții sale de ființă care i-a dat viață.

Este prizonier în propriul trup și în acel fotoliu, iar cea care are grijă de el este mama sa, o femeie care are la rându-i, mari probleme de sănătate și se deplasează doar cu ajutorul unui baston. Mamei i se rupe sufletul când își vede băiatul varsând lacrimi amare că nu se poate bucura si el de libertate și nu poate face ceea ce își dorește.

Povestea pe larg a lui Florin și a mamei sale o puteți urmări în această seară de la ora 19.30, în cadrul emisiunii, ”Inimă pentru inimă”, realizată de Andreea Ursu, sau pe pagina noastră de facebook SOMAX TV.

Citeste si:

Facebook Comments