VIDEO! Viceprimar căzut în dizgrația social democraților

Ape tulburi în consiliul local dar și la vârful primăriei. Viceprimarul Liviu Toma a căzut în dizgrația social democraților, după două ședințe de consiliul local în care ar fi trebuit votat numirea administratorilor provizorii la Societatea Eltrans, fiind acuzat de tradare. Celălalt viceprimar, Bogdan Buhăianu, a organizat astăzi o conferință de presă în cadrul cărei a declarat că Toma i-a dezamăgit foarte tare pe social democrați și i-a cerut să își revizuiască direcția politică. Buhăianu admite că se poate lua în calcul și schimbarea sa din funcția de viceprimar.

Primarul Cosmin Andrei a convocat ieri o ședință extraordinară, cu un singur punct pe ordinea de zi. Și anume proiectul de hotarăre pentru împuternicirea reprezentanților municipiului Botoșani în Adunarea Generală a Acționarilor l societatea Eltrans în vederea demarării procedurii de selecție și numirea administratorilor provizorii la SC Eltrans Botoșani.

Practic prin acest proiect s-a dorit numirea a cinci administratori provizorii și demararea unei noi proceduri de selecție. De la ședința care a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor au lipsit primarul Cosmin Andrei, viceprimarul Liviu Toma, dar și toți aleșii liberali.

Pentru că a fost îndeplinit cvorumul, de 12 consilieri prezenți, s-a trecut la procedura de vot secret. Însă proiectul nu a trecut, pentru că un vot din cele 12 a fost anulat.

Consilierii locali de la PNL, cei de la USR și viceprimarul Liviu Toma au semnat pentru convocarea unei noi ședințe care ar fi trebuit să aibă loc astăzi. Însă, deși s-a aflat printre semnatare, consilierul USR Raluca Curelariu a lipsit de la ședință, astfel că aceasta nu s-a mai putut susține din lipsă de cvorum.

Viceprimarul Bogdan Buhăianu a susținut astăzi o conferință de presă în cadrul cărei a dorit să facă câteva lămuriri. Una dintre ele se referea la posibila trădare a lui Marian Murariu, care a lipsit de la ședința de ieri.

Buhăianu a vorbit și despre viceprimarul Liviu Toma, despre care spune că atât el, cât și primarul Cosmin Andrei sunt foarte dezamăgiți.

Buhăianu admite că există și posibilitatea de a-l da jos pe Liviu Toma de pe scaunul de viceprimar.

Viceprimarul Buhăianu îl consideră trădător pe Liviu Toma, despre care spune că …s-a pierdut pe drum.

Cât despre situația de la Eltrans, care de șase luni de zile nu are Consiliu de Administrație, Bogdan Buhăianu spune că săptămâna viitoare va avea loc o nouă ședință.

Consilierii municipali nu au ajuns la un consens nici în ședința din data de 31 martie în privința numirii administratorilor Eltrans, iar proiectul a mai fost respins și în luna ianuarie.

Citeste si:

Facebook Comments