VIDEO! Voluntari cu acte în regulă la ISU

Din dragoste pentru semeni dar și din dorința de a salva vieți, 38 de tineri au devenit voluntari cu acte în regulă la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență.De astăzi ei vor participa la misiuni de salvare, alături de pompierii botoșăneni.

Tinerii au primit diplome după ce au finalizat cu succes cea de-a doua etapă de pregătire din cadrul proiectului „Salvator din pasiune”, respectiv cursul de acordare a primului ajutor de bază. Lecțiile au fost predate chiar de către paramedicii SMURD Botoşani, iar toţi cei 38 de cursanţi au fost declaraţi admişi.

Forțe sporite cu voluntari la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Botoșani. Voluntarii au învățat de la specialiști cum să acorde primul ajutor de bază şi totodată, au învăţat cum să recunoască urgenţele cu risc vital şi să acorde primul ajutor în situaţii cu una sau mai multe victime.

În perioada următoare, tinerii vor desfășura activități voluntariat în cadrul subunităților inspectoratului şi vor fi pregătiţi să participe la misiuni, alături de echipajele de prim ajutor. Aceștia se alătură celor 62 de voluntari care sunt angrenați deja în acțiunile de intervenție, împreună cu pompierii botoșăneni.

În contextul lipsei de personal, voluntarii sunt o gură de oxigen la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență.

Derulat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă începând cu luna mai a anului 2016, proiectul ”Salvator din pasiune” urmăreşte susţinerea activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităţilor pe timpul situaţiilor de urgenţă, dar şi pentru prevenirea lor.

Citeste si:

Facebook Comments