VIDEO! Angajatori amendați de inspectorii ITM

Zeci de angajatori din județul Botoșani au primit vizita inspectorilor de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani. Patru dintre aceștia au fost găsiți cu nereguli și amendați. Cea mai mare amendă a fost aplicată unui angajator care avea la lucru o persoane fără forme legale.

Și luna noiembrie a fost una plină pentru inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă. Aceștia au efectuat controale la 85 de angajatori din județul Botoșani, cu un număr de 3854 salariaţi. În timpul verificărilor, inspectorii au depistat o persoană care desfășura muncă nedeclarată, astfel că a fost aplicată o amendă de 20.000 de lei. Angajatorii au mai fost sancționați pentru încălcarea prevederilor legale referitoare la munca suplimentară și nerespectarea prevederilor legale privind repausul săptămânal.

În luna noiembrie 3 botoșăneni au suferit grave accidente la locul de muncă, soldate cu incapacitate temporară de lucru.

Potrivit reprezentanților ITM, cele mai des întâlnite deficienţe în cadrul acţiunilor de control au fost lipsa evaluării riscurilor de accidentare şi îmbolnăvire profesională, neinstruirea lucrătorilor la angajare, lipsa planul de prevenire şi protecţie, neasigurarea efectuării examenului medical la angajarea lucrătorilor şi a examenului medical periodic sau lipsa certificatului constatator care să ateste autorizarea funcţionării din punct de vedere al securităţii şi sănătăţii în muncă.

Astfel de verificări vor continua și in luna decembrie.

Citeste si:

Facebook Comments