VIDEO! Zeci de botoșăneni diagnosticați cu noul coronavirus

Crește de la o zi la alta numărul botoșănenilor testați pozitiv pentru COVID 19. Astăzi, la ora 13.00, Grupul de Comunicare Strategică anunța că în județul Botoșani sunt 84 de persoane diagnosticate cu coronavirus, cu 16 mai mult decât ieri și cu 40 mai multe decât vineri.

În ceștere este și numărul persoanelor carantinate. Astfel, că dacă ieri erau 355 de oameni, astăzi sunt cu 100 mai mult. Se menține însă numărul botoșănenilor aflați în izolare la domiciliu, adică 1363 de persoane care se află sub monitorizare medicală.

Coronavirusului afectează tot mai mulți botoșănani. În ultima perioadă numărul personael infectate cu viruslui sars cov 2 a crescut semnfificativ, iar în acest weekend aproape s-a dublat. Grupul de Comunicare Strategică a raportat pentru județul Botoșani, în data de 6 aprilie, 84 de cazuri confirmate, cu 40 mai multe față de ziua de vineri când erau confirmate 44 de persoane. În creștere este și numărul botoșănenilor carantinați. Față de duminică, numărul acestora a crescut cu 100.

Prefectul județului Botoșani, a anunțat că de astăzi a fost pus în funcțiune și aparatul Real Time PCR, care va permite testarea mai rapidă pentru mai multe persoane.

La nivel național, numărul peroanelor confirmate cu visrului sars cov 2 a trecut de 4000. Dintre acestea 406 au fost declarate findecate și externate. Din păcate, 157 de români diagnosticați cu infecția cu COVID 19 au decedat.

Citeste si:

Facebook Comments