VIDEO! Zeci de mii de țigarete, descoperite la frontiera cu Ucraina

Încă o captură impresionată de țigări de contrabandă a polițiștilor de frontieră botoșăneni. Vineri, oamenii legii au oprit un transport de 4.500 de pachete de țigări, din Ucraina, ce urmau a ajunge pe piața neagră din Botoșani. Pe timpul acţiunii, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase mai multe focuri de armă în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Afacere cu țigări de contrabandă, dejucată de polițiștii de frontieră. S-a întâmplat vineri, 16 iulie, în cadrul unei acțiuni organizate pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete, de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi împreună cu poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani.

În jurul orei 04.30, polițiștii de frontieră au observat, în apropiere de localitatea de frontieră Oroftiana, trei persoane care transportau cutii voluminoase, dinspre linia de frontieră spre interiorul teritoriului naţional.

Alături, oamenii legii au mai observat un microbuz, în care cele trei persoane puneau coletele. Poliţiştii de frontieră au intervenit imediat pentru reţinerea acestora, efectuând somațiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus abandonând coletele și fugind în direcții diferite.

În aceste condiții, oamenii legii au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare, trăgând mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, dar profitând de configuraţia terenului, persoanele s-au retras pe teritoriul R. Ucraina.

În cel mai scurt timp polițiștii botoșăneni au anunțat și autoritățile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

La inventarierea bunurilor a reieşit faptul că în colete erau transportate ţigări, fiind stabilită cantitatea de 90.000 de ţigarete, adică 4.500 de pachete, în valoare de 44.550 de lei. Întreaga cantitate a fost ridicată de poliţişti, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi intrarea sau ieşirea din ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat a României, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Reprezentanţii celor două state vor colabora şi în viitor şi vor lua toate măsurile necesare pentru a păstra un climat de ordine şi siguranţă la frontiera comună.

Citeste si:

Facebook Comments