VIDEO! Zeci de sancţiuni pentru încălcarea noilor prevederi

VIDEO! Zeci de sancţiuni pentru încălcarea noilor prevederi

Poliţiştii botoşăneni îi avertizează pe cetăţeni să stea în case. Sancţiunile pe care aceştia le pot aplica pentru nerespectarea măsurilor impuse prin ordonanţa militară sunt usturătoare. Astfel că, oamenii legii au dreptul de a amenda fiecare cetăţean surprins afară în intervalul orar 22.00-06.00 şi care nu prezintă motive întemeiate.

Ca urmare a acţiunilor întreprinse de poliţişti, au fost oprite pentru verificare autovehicule şi au fost legitimate peste 50 de persoane.
Totodată, o tânără din judeţul Botoşani a fost prinsă încercând să fure o bicicletă în miez de noapte.

De alaltăieri seară, şi poliţiştii din municipiul Botoşani se luptă cu oprirea extinderii virusului Covid-19. Seară de seară, oamenii legii vor patrula pe străzile oraşului pentru a avertiza oamenii să nu iasă din case.

Astfel că, în seara de 24 spre 25, poliţiştii au desfăşurat o acţiune de verificare a respectării măsurilor.

Aceştia au depistat şi verificat 47 autoturisme pe raza municipiului Botoşani, iar 111 persoane au fost legitimate.

Au fost aplicate 19 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea legilor de circulaţie, dintre care 12 sancţiuni sunt pentru încălcarea prevederilor impuse prin ordonanţa militară în contextul stării de urgenţă.

Tot în seara de 24 spre 25, poliţiştii au primit o reclamaţie în legătură cu furtul unei biciclete dintr-o scară de bloc. Un echipaj de poliţie s-a deplasat la faţa locului şi în apropiere au sesizat o tânără care avea asupra sa bunul sustras. Se pare că situaţia alarmantă provocată de Coronavirus şi toate interdicţiile impuse, nu au oprit-o pe tânără să iasă din casă pentru a-şi pune în aplicare planul.

În urma cercetărilor efectuate de oamenii legii, s-a constatat că este vorba despre o fată de 18 ani, din municipiul Botoşani, care în jurul orei 02.00 a intrat ilegal în bloc şi a furat bicicleta, care nu avea sistem de alarmă.

Pe numele tinerei s-a deschis un dosar penal pentru furt calificat şi a fost amendată cu 5.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor impuse prin ordonanţa militară nr. 3.

Citeste si:

Facebook Comments