VIDEO! Zilele Asistenței Sociale, marcate la Botoșani

În luna martie a fiecărui an, asistenții sociali își sărbătoresc ziua, cu prilejul căreia vor să evidențieze importanța relațiilor umane. Anul acesta, evenimentul a fost marcat în penultima zi a lunii februarie și s-a desfășurat în incinta unui complex comercial, unde spectatorii și invitații au avut parte de activități deosebite.

În fiecare an, în luna martie, Colegiul Național al Asistenților Sociali din România sărbătorește „Zilele Asistenței Sociale”. Cu ocazia acestui eveniment, asistenții sociali au prilejul de a-și celebra profesia și rolul acesteia în rândul societății. Evenimentul se află la cea de-a XII-a ediții, iar tema din acest an este „Promovarea relațiilor umane”.

Invitații speciali ai acestui eveniment au fost Grupul de instrumentiști al Fundației „Hand of Help” Botoșani și interpreta botoșăneancă Raluca Ursu.
Pe tot parcursul flashmob-ului, asistenții sociali s-au plimbat prin incinta mall-ului și au împărțit pliante, care conțin informații despre ceea ce face un asistent social.

În plus, Daniel Hliban susține că acest eveniment va fi o punte între asistenții sociali și societate.

Evenimentul de anul acesta este unul mai informal, astfel că, acestui fapt se datorează și alegerea locației unde s-a ținut evenimentul.
Deși munca lor este una formală, acest eveniment a urmărit să aducă la cunoștință tuturor că și asistenții sociali sunt oameni cu suflet și nevoi.
După momentul spectaculos al celor aproximativ 40 de copiii și al interpretei botoșănence, invitații s-au bucurat și de un atelier de lucru. În cadrul atelierului, ei au discutat despre ceea ce înseamnă să fii un asistent social.

Totodată, rolul asistenților sociali este unul foarte important în sănătatea fiecărei societăți, deoarece ei construiesc relații profesionale cu persoanele aflate în nevoie.

Citeste si:

Facebook Comments