VIDEO! Ziua Imnului, marcată simbolic la Botoșani

Astăzi este sărbătorită Ziua Imnului. Momentul a fost marcat și la Botoșani în cadrul unei ceremonii restrânse, la care au participat prefectul județului și câțiva reprezentanți ai Ministerului apărării Naționale și ai Ministerului Afacerilor Interne.

Ziua imnului național se sărbătorește pe data de 29 iulie, din anul 1998. Imnul României,”Deșteaptă-te române” a lui Andrei Mureșan, a fost adoptat ca simbol național începând cu anul 1991. Dacă în alți ani acest eveniment era marcat cu sute de oameni și ceremonii emoționante, în acest an momentul dedicat Imnului Național a fost unul simbolic și a durat 30 de minute. În contextul epidemiologic actual, la acțiune au participat doar reprezentanții structurilor MapN și MAI.

La ora 9.15 preotul de la Capela Militară a oficiat o rugăciune pentru poporul român. Mai apoi, prefectul, împreună cu comandantului garnizoanei și reprezentanții ai Ministerului Afacerilor Interne au mers in incinta Cercului Militar Botoșani, unde s-a intonat Imnul Național al României.

Evenimentul s-a încheiat înainte de ora 10.00.

Citeste si:

Facebook Comments