VIDEO! Zona Metropolitană îi scapă de declarații

Mii de oameni care trăiesc în comunele din apropierea municipiului Botoșani nu au nevoie de declarație pe proprie răspundere pentru a veni la oraș. Este vorba despre botoșănenii din localitățile care fac parte din Zona Metropolitană. Adică cei care locuiesc în comunele Bălușeni, Bucecea, Curtești, Mihai Eminescu, Răchiți, Roma, Stăuceni și Vlădeni

Potrivit definițiilor din preambulul actului normativ menționat ”Zona metropolitană cuprinde teritoriul administrativ al orașului centru polarizator și al unităților administrativ teritoriale cuprinse în zona de navetism a acestuia, la distanțe de până la 30 km. În aceste condiții, locuitorii din mai multe comune botoșănene aflate în Zona Metropolitană nu mai sunt nevoită să completeze declarații pe proprie răspundere atunci când vor să meargă, la oraș sau în alte comune care fac parte din Zona Metropolitană.

Cea mai mare temere a oamenilor era să nu o uite acasă. Astfel ei erau nevoiţi să se întoarcă din drum sau să rişte să fie amendaţi de autorităţi.
Unii, care mai au şi probleme de sănătate sunt nevoiţi oricum să circule mai des pentru a-şi rezolva problemele.

Totodată, Asociația de Dezvoltare Intracomunitară ”Zona Metropolitană Botoșani”, informează că Zona Metropolitană Botoșani s-a înființat în anul 2012 prin asocierea dintre unitățile administrativ teritoriale Botoșani, Bălușeni, Bucecea, Curtești, Mihai Eminescu, Răchiți, Roma, Stăuceni și Vlădeni. Deși în anul 2018 comunele Mihai Eminescu, Răchiți și Stăuceni s-au retras administrativ din Zona Metropolitană, a rămas în vigoare arealul convenit în actul constitutiv inițial, astfel că și cetățenii domiciliați pe raza unităților administrativ- teritoriale în cauză fac parte din locuitorii zonei metropolitane.

Citeste si:

Facebook Comments