VIDEO!Soţii Nicolau, transportaţi cu elicopterul la Bucureşti

Șefa Casei de Asigurări de Sănătate, Carmen Nicolau și soțul, ei Florin Nicolau au fost transportaţi cu un elicoper la Bucureşti. Hotărârea a fost luată ieri după ce starea de sănătate a amândurora s-a agravat. Ieri seară, cei doi au fost preluaţi de un elicopter şi transportaţi la Spitalul “Matei Balş” din capitală. Zilele trecute, fiica lor, Măriuca Nicolau, a cerut ajutor pe site-urile de socializare pentru ca cetăţenii vindecaţi de Covid-19 să doneze plasmă pentru tatăl său.

Florin şi Carmen Nicolau au fost transportaţi la spital la Bucureşti, ieri seară. După zile întregi de stat în spital, tratamentul pe care l-au primit la Botoșani nu și-a făcut efectul, iar starea lor de sănătate nu s-a îmbunătățit. Din contra, s-a agravat. Florin Nicolau, fostul director al societăţii NovaApaServ, se afla intubat pe Secţia de Reanimare a Spitalului Judeţean de Urgenţă. Zilele trecute, fiica acestuia a cerut ajutorul semenilor pentru a dona plasmă de la pacienţii vindecaţi de Coronavirus. Șefii Direcţiei de Sănătate Publică şi medicii de la Mavromati au decis să îi transfere imediat la un spital din ţară pentru a primi tratamentul necesar. Au primit răspuns de la Spitalul “Matei Balş” din Bucureşti. Pacienţii au fost preluaţi şi transferaţi cu un elicopter SMURD în cursul serii de ieri.
La nivelul judeţului Botoşani Direcția de Sănătate Publică a raportat în ultimile 24 de ore un singur caz de coronavirus.
Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au raportat şi un deces al unui bărbat de 76 de ani, care a suferit un atac vascular, dar care avea şi adenom de prostată.
La nivel naţional numărul cazurilor pozitive din ultimele 24 de ore a trecut din nou de 1.000. Grupul de Comunicare Strategică a raportat un număr de 1.309 noi cazuri de infectări. Până astăzi, 5 august, au fost confirmaţi pozitiv 56.550 români, dintre care 28.584 s-au vindecat şi 5.370 pacienţi asimptomatici au fost vindecaţi şi externaţi la 10 zile după depistare. De ieri şi până astăzi au fost efectuate 24.108 teste.

Citeste si:

Facebook Comments