Vieți distruse de etnobotanice

Își distrug viețile pentru câteva minute de plăceri periculoase.

Se cufundă într-o lume a lor care este mult prea departe de cea reală. Își creează iluzii false, ce se pot transforma ușor în coșmaruri. Însă ceea ce nu conștientizează tinerii înainte de a-și aprinde o țigară cu etnobotanice este că își pun sănătatea și, mai ales, viața în pericol. Iar din păcate, în ultima perioadă consumul de substanţe etnobotanice în rândul tinerilor botoşăneni este în creştere.

Anturajul, micile probleme ale adolescenților sau poate dorința de a încerca senzații tari îi fac pe tineri să cadă extrem e ușor în acestă capcană extrem de periculoasă. Și parcă în ciuda tuturor măsurilor dispuse de autorități pentru a stopa sau măcar diminua acest fenomen, din ce în ce mai mulți tineri sunt depistați în locurile publice sub influența substanțelor interzise.

În doar câteva zile, polițiștii locali au identificat trei tineri care se aflau sub influența drogurilor. Unul dintre ei, care manifesta un comportament ce a speriat trecătorii din Centrul Vechi al municipiului consumase substanțe interzise chiar de dimineață.

Adolescentul de 17 ani a fost reținut, iar din cauza stării sale polițiștii comunitari au solicitat și sprijinul cadrelor medicale botoșănene, care au confirmat că tânărul se afla sub influența drogurilor.

După doar câteva zile alți doi tineri, care manifestau un comportament neobișnuit au dat nas în nas cu polițiștii locali.

Aceste droguri extrem de periculoase îi transformă efectiv pe consumatori. Astfel, chiar și cei mai liniștiți oameni pot deveni reclacitranți, extrem de violenți și pot comite fapte antisociale grave, fără ca ei să conștientizeze acest lucru.

Deşi oficial, plantele etnobotanice sunt interzise de câţiva ani, consumatorii găsesc tot felul de metode de a le procura.
Lipsa de informare referitoare la compoziţia chimică , la provenienţa ingredientelor şi a substanţelor periculoase adaugate în fabricarea acestor droguri, îngreunează evaluarea riscurilor pentru sănătate şi a nivelului de toxicitate. Medicii trag un semnal de alarmă și explică cât de periculoase sunt aceste substanțe, care îi pot ucide pe cei care le consumă.

In funcţie de drogul consumat, pot fi resimţite stări de euforie, apetit scăzut , schimbări de comportament şi multe alte stări ce afectează organismul consumatorului.

Este important pentru părinţi să ştie care sunt semnele şi simptomele care indica faptul că un adolescent a început să consume droguri, pentru a-i putea ajuta și salva.

Citeste si:

Facebook Comments