Vindeau produse agricole direct din mașini. Au fost sancționați aspru

Vindeau produse agricole direct din mașini. Au fost sancționați aspru

În mai puțin de o oră, polițiștii locali au aplicat amenzi de 4.300 de lei comercianților de produse agricole. Și asta pentru că, ei distribuiau produsele agricole, direct din dubele destinate pentru transport.

Sistemul de comerţ este unul nesigur, printre maşinile care se străduiesc să manevreze sau să se mişte, printre pietonii grăbiţi şi uneori neatenţi, iar comercianţii renunţa la orice normă de comerţ civilizat sau de siguranţă a cumpărătorului, din dorinţa de a face mulţi bani.

În nenumărate rânduri personalul Poliţie Locale Botoşani, prin serviciul Activitate Comercială şi Biroul Activitate Rutieră, au încercat îndrumarea comercianţilor în spaţii le special amenajate, sau la piaţa de gros, dar dorinţa de a câştiga mulţi bani a învins respectarea prevederilor legale.

În baza planului de muncă aprobat de conducerea Primăriei Botoşani, în data de 01.11.2046 Poliţia Locală Botoşani a acţionat cu efective mărite pentru descurajarea acestui fenomen şi intrarea în legalitate. In acest sens au fost aplicate în mai puţin de 45 minute un număr de 10 sancţiuni contravenţionale în cuantum de 4.300 lei (sancţiunile au fost aplicate cu precădere la OUG 195/2002 şi HCL 70/2011).

În următoarea perioadă Poliția Locală va intensifica activităţile de control, pentru un comerţ civilizat, sigur şi modern.

Citeste si:

Facebook Comments