Vine școala! Bucuria comercianților de flori

Vine școala! Bucuria comercianților de flori

Florile s-au vândut ca pâinea caldă

Primul clopoţel este motiv de bucurie şi pentru comercianţii de flori. Înainte de a trece pragul şcolilor părinţi, bunici sau chiar şcolari au trecut prin pieţe sau florării pentru a cumpara diverse aranjamente pentru profesori sau educatori. Cei mici sau chiar şi cei mari ştiu că prima impresie contează, de aceea şi-au însoţit părinţii să aleagă cele mai frumoase flori pentru a se asigura că ale lor sunt cele mai speciale.

Cu toate acestea, faţă de anii trecuţi florile oferite în prima zi de scoală nu mai sunt o prioritate pentru toţi elevii. Din lipsă de bani sau pentru că nu înţeleg acest obicei, refuză sa scoata bani din buzunar pentru flori.

Însă cea mai agitată zi pentru părinți și elevi, dar și pentru comercianții de flori a fost duminică. Ieri, sute de buchete de flori aranjate cu măiestrie au fost cumpărate de botoșăneni. Și așa se face că, pentru cei care au lăsat pentru astăzi să cumpere flori, oferta a fost limitată. Comercianţii de flori se arată totuşi nemulţumiţi de vânzări comparativ cu anii precedenţi.

Cel mai ieftin buchet costă 5 lei, iar cel mai scump poate depăşi 40 lei. Totul depinde de pretenţiile cumpărătorilor. La sfârşitul zilei, părinţii, profesorii dar şi comercianţii vor fi mulţumiţi.

Citeste si:

Facebook Comments