Vineri, zi de doliu naţional pentru victimele din Italia

Vineri este zi de doliu naţional!

Guvernul a declarat ziua de vineri, 2 septembrie, zi de doliu naţional în memoria românilor decedaţi în urma cutremurului din Italia, instituţiile urmând să coboare drapelul în bernă. Drapelul României în bernă va mai fi coborât și la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, instituţiilor de învăţământ de orice grad, instituţiilor de cultură şi misiunilor diplomatice ale României, la punctele pentru trecerea frontierei, precum şi în aeroporturi, porturi, gări şi autogări, ca pavilion pe navele de orice fel şi pe alte ambarcaţiuni ce navighează sub pavilion românesc.

Aceeaşi obligaţie revine şi persoanelor fizice, dacă arborează drapelul României la domiciliu sau la reşedinţă.

Potrivit documentului, în ziua de 2 septembrie posturile naţionale de radio şi televiziune, precum şi instituţiile de cultură îşi vor adapta programul în mod corespunzător.

În urma cutremurului de la Amatrice au murit și 8 români, din care și o botoșăneancă. Trupul neînsuflețit al Maricicăi Iosub a fost adusă în țară marți. O verișoară a Maricicăi Iosub, Emanuela Barariu a fost mai norocoasă. Emanuela a povestit că norocul său și al logodnicului ei a fost acela că s-a prăbușit patul și mobila peste ei, astfel că au fost protejați de bucățile beton și cărămidă.

Maricica Iosub va fi înmormântată vineri, în cimitirul din comuna Avrămeni.

Dumnezeul s-o odihnească-n pace!

Citeste si:

Facebook Comments