Violența nu înseamnă iubire

Durerea, violența fizică și verbală, nu înseamnă iubire!

Iar asta au simțit pe propria piele aproape 250 de botoșănence. Este o cifră dureroasă înregistrată în baza de date a Poliției Botoșani la capitolul: violență în familie. Sunt persoane care au avut curajul să-și povestească drama și să ceară ajutor. Trist este că alte sute de femei, trec prin aceeași experință greu de imaginat, dar se complac și refuză să caute sprijin.

Astăzi, vă prezentăm cazul unei mame eroine care a avut curajul să spună STOP violenței.

Aproape în fiecare zi cel puțin o femeie din Botoșani este victima propriului soț sau concubin. Multe femei îndură suferința și umilința de frică, de dragul copiilor, de dragul unui cămin. Trăiesc cu speranța că vor scăpa de calvar.

De teamă că statul să nu le ia pruncii, mamele îndură și rabdă .

Sunt însă și femei care aleg să scape de teroarea de zi cu zi și apelează la Centrele unde primesc găzduire și consiliere psihologică. Gabriela are 29 de ani și trei copii pe care îi iubește ca pe ochii din cap. După ani de suferință alături de concubinul ei în vârstă de 40 de ani, și-a luat micuții și a venit la Centrul maternal ”Micul Prinț”.

Când a simțit că nu mai poate îndura calvarul și-a luat copiii și a fugit la centru. A primit aici căldura și sprijinul de care avea atât de mare nevoie.

La fel ca și Gabriela, alte 33 de mame au mers la Centrul Maternal în anul 2016. Au învățat aici ce înseamnă respectul, responsabilitatea, ce înseamnă să fii o mamă mai bună.

Mamele cu copii care ajung la centru au dreptul să stea aici între 3 și 6 luni, perioadă în care se încearcă reîntegrarea lor în familie și în societate. După ce părăsesc centrul sunt în continuare supravegheate și ajutate.

Acum în Centrul ”Micul Prinț” sunt găzduite patru mame. Una dintre ele este Gabriela. Pe strada ei pare însă să fi răsărit soarele. Urmează să pornească pe un nou drum, să o ia de la capăt alături de tatal celor trei copii, iar vineri va pleca spre noul ei cămin.

Din păcate, alte sute de femei sunt condamnate la rele tratamente de cei ce ar trebui să le iubească și să le protejeze. Statistic, 234 de cazuri au fost înregistrate la Inspectoratul Județean de Poliție Botoșani. Trist este faptul că multe dintre aceste femei au depus plângeri pe care ulterior le-au retras, fie de teamă fie din cauza amenzilor pe care tot ele ar fi trebuit să le plătească.

În plus femeile agresate trebuie să știe că au posibilitatea să solicite Instanțelor de Judecată emiterea unui ordin de protecție, procedura fiind una facilă și rezolvabilă în maximum 72 de ore.

Citeste si:

Facebook Comments