VIDEO! Virozele dau târcoale școlarilor

Virozele dau târcoale prin școlile județului. Sute de copiii s-au îmbolnăvit după prima lună de școală și au avut de luptat cu febră, tuse și secreții nazale abundente. Medicii recomandă multă atenție pentru a evita problemele de sănătate și spun că pericolul pândește la orice pas, mai ales că virușii fac ravagii în colectivitate.

A început școala, au început și problemele pentru elevi. Și nu cu profesorii sau mediile, ci cu sănătatea. Medicii de la cabinetele școlare spun că acesta este sezonul virozelor, afecțiuni care înfloresc în colectivitățile de la școală și afectează mai ales copiii până la 14 ani.

Totodată, medicii din cadrul DSP fac recomandări părinților și elevilor pentru a trece cu bine prin acest sezon al virozelor.

Medicii avertizează că a început și sezonul gripelor. Deocamdată, nu au fost raportate cazuri, dar dozele de vaccin au fost repartizate medicilor de familie.

Medicii spun că cei care deja s-au îmbolnăvit ar trebui să evite pe cât posibil colectivitățile și să contacteze medicul pentru cea mai bună variantă de tratament.

În această săptămână, aproape 1200 de botoșăneni au contactat viroze, iar alți aproximativ 370 au ajuns la medic cu pneumonii.

Citeste si:

Facebook Comments