VIDEO! Vis de jurnalist retezat de politicieni

Sunt prea mici ca să înțeleagă ce înseamnă orgoliile politice. Poate că în ziarul lor, ziarul copiilor ,vor scrie că niște oameni mari vor să le reteze visul de a fi jurnaliști. Vorbim de micii reporteri de la singurul ziar al copiilor din Botoșani, Buzz. Consilierii locali PSD au votat împotriva unui proiect de hotărâre prin care acești copii își doreau un sediu pentru ziarul lor. Acum, cei mici nu mai au unde să își desfășoare activitatea.

În ședința de Consiliu Local de ieri, aleșii locali au avut pe ordinea de zi un proiect privind solicitarea ziarului Buzz pentru un spațiu. În Centrul Istoric există spații de închiriat pe care nu le dorește nimeni iar acești copii erau dispuși să plătească chirie și utilități. Inexplicabil, consilierii locali PSD s-au opus acestui proiect de hotărâre. După ce proiectul a fost respins, liberalii au încercat să remedieze situația și a început un lung șir de polemici.

A încercat să spele rușinea viceprimarul Cosmin Andrei. Acesta a argumentat că ar trebui să se facă o selecție a organizațiilor sau asociațiilor care doresc spații, dar i s-a atras atenția că nu sunt alte solicitări.

Drept urmare, ziarul copiilor din Botoșani a rămas acum fără sediu și nu va mai avea unde să își desfășoare activitatea. Sunt peste 40 de copii cu vârste între 5 și 16 ani care doresc să învețe tainele gazetăriei dar nu vor mai avea unde.

Hotărârea consilierilor a fost contestată și poate că, într-o viitoare ședință de Consiliu Local proiectul va fi reintrodus iar consilierii PSD vor reveni la sentimente mai bune. În urmă cu o săptămână copiii de la Ziarul Buzz au aniversat 7 ani de când sunt pe piață iar invitat special a fost jurnalistul Dragoș Pătraru. Evenimentul s-a bucurat de mare succes și a adunat peste 300 de spectatori.

Citeste si:

Facebook Comments