Viscolul închide drumurile la Botoșani

Iarna s-a dezlănțuit la Botoșani. După un început de an, liniștit, viscolul și gerul au pus stăpânire pe întreg județul. Din cauza zăpezii viscolite șapte drumuri județene au fost închise de autorități.

Vizibilitatea este atât de redusă încât șoferii abia nimeresc drumul iar riscul producerii de accidente este ridicat. Drumarii intervin la foc continuu în ciuda vântului care bate cu aproape 100 de kilometri la oră.

Duminică încă de la primele ore ale dimineții, iarna s-a dezlănțuit la Botoșani.

Viscolul coșmarul drumarilor spulberă de 48 de ore zăpada direct pe carosabil. Echipe de intervenție ale ISU dar și firmele însărcinate cu deszăpezirea au lucrat la foc continuu pe tot parcusul zilei de duminică dar și luni dimineață. Vântul a pus cele mai mari probleme.

Din cauza viscolului, vizibilitatea pe drumuri este redusă. Duminică, șoferii care s-au încumetat să plece la drum abia reușeau să se mențină pe carosabil.

Din cauza viscolului și a vizibilității scăzute, autoritățile au decis închidere a 7 drumuri județene, cu opt sectoare.

Totodată, duminică, a fost închis circulației și drumul național Botoșani-Săveni.

Autoritățile au luat această decizie tocmai datorită vizibilității foarte reduse și a riscului provocării unor accidente rutiere grave.

Toată ziua de duminică șoferii s-au luptat cu nămeții și viscolul. Sunt localități, din comuna Lunca, care au rămas fără curent electric iar gerul a paralizat întreg județul. Avertizarea de cod galben a fost prelungită, având în vedere că mai ales în zona de nord a județului, viscolul continuă să dea mari bătăi de cap drumarilor.

 

Citeste si:

Facebook Comments