Vor mai fi concedii fără plată la Spitalul Județean?

Pentru că multe dintre secțiile Spitalului Județean Mavromati au un deficit mare de personal, în ultimele săptămâni s-a adus în discuție dreptul angajaților de a intra în concedii fără plată pe o perioadă mai lungă.

Purtătorul de cuvânt al spitalului, medicul Ștefan Bercea, afirma recent că numărul concediilor fără plată pe o perioadă de câteva luni a scăzut mult în ultima vreme. Asta pentru că la nivelul conduceriilor, spitalul nu se mai aprobă cu mare ușurință cererile în acest sens, atunci când cererile vin de pe secții cu deficit de personal.

Ca urmare a acestei decizii, de la începutul anului 2016 doar 19 cereri de concedii fără plată au fost aprobate de conducerea unității medicale.Asta în timp ce în anii trecuți, până la această perioadă a anului erau mult mai multe astfel de cereri aprobate.

În schimb, liderii de sindicat din sănătate susțin că nu este o atitudine corectă a șefilor spitalului.

Cât despre acordul pe care medicul șef de secție trebuie să-l dea atunci când un subordonat vine cu cererea de concediu fără plată pe mai multe luni, Lia Temciuc spune că, până la urmă, se poate trece și peste acest posibil obstacol.

Așadar, dreptul la concediu fără plată nu poate fi luat angajaților din sistemul sanitar. Se pare însă că cei care s-au trezit cu cererile de concedii refuzate nu au revenit cu insistență asupra acelei solicitări.

Citeste si:

Facebook Comments