Voturi renumarate în municipiul Botoșani pentru Consiliul Local

S-au renumărat și la CJ

Biroul Electoral Județean (BEJ) a decis renumararea voturilor în municipiul Botoșani pentru Consiliul Local. Hotărârea a venit după ce PNL Botoșani a depus o contestație. Inițial, liberalii au formulat o contestație la Biroul Electoral de Circumscripție Botoșani (BECM), dar acesta a fost declarată că inadmisibilă. PNL Botoșani a mers mai departe și a contestat decizia BECM la BEJ unde a avut câștig de cauză.

Decizia BEJ se referă la renumărarea voturilor nule și la corectarea unor eventuale voturi exprimate.

„Modifică Hotărârea nr. 124 din 07.06.2016 pronunţată de BECM nr.1 Botoşani şi în consecinţă admite plângerea în sensul că obligă BECM nr. 1 Botoşani să procedeze de îndată la verificarea şi renumărarea buletinelor de vot nule pentru Consiliul Local Botoşani”, se arată în Hotărârea BEJ 55/07.06.2016

1.809 voturi nule pentru Consiliul Local s-au înregistrat în municipiul Botoşani, iar diferenţa dintre PSD şi PNL este de numai 177 de voturi. Datorită acestei diferenţe social-democraţii au obţinut cu un mandat mai mult decât PNL şi au devenit majoritari în CL.

După ce au fost renumărate cele 1.809 buletine de vot declarate inițial nule, s-a constatat că 38 de buletine sunt valabile, cele mai multe 15 la număr fiind în favoarea PSD, iar 10 în favoarea PNL. Restul buletinelor valabile, între 1 și 3, sunt pentru celelalte formațiuni care au candidat la alegerile locale din data de 5 iunie.

Cele 38 de buletine valabile găsite printre cele anulate nu schimbă cu nimic ierarhia de la Consiliul Local, astfel că PSD rămâne cu 12 mandate de consilieri, iar PNL cu 11.

BEJ a decis renumărarea voturilor nule pentru Consiliul Judeţean exprimate pe teritoriul municipiului reşedinţă şi s-au depistat 40 care erau valabile.

Citeste si:

Facebook Comments