Drumarii au fost scoși la treabă

Vremea bună din ultimele zile a scos la treabă drumarii.

Până la venirea ploilor de săptămâna trecută, s-au finalizat lucrările la drumul județean DJ 293 Mileanca – Havârna – George Enescu și au demarat lucrările DJ 296 de la Cișmea până la Nicșeni.

Singura piedică a drumarilor pentru lucrările din acest an este vremea, după a spus și vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani, Dorin Birta.

Pe tronsoanele Blândeşti-Todireni-Răuseni, respectiv Dorohoi-Darabani-Dumeni au fost executate lucrări de plombare, iar pentru drumul de la Mileanca până la Darabani se va asfalta pe două straturi peste burdușirile făcute.

Conducerea Consiliului Județean Botoșani mai are în calcul ca două drumuri judeţene să treacă de la stadiul de tronson de piatră la drum asfaltat. Este vorba de Coşula – Oneaga – Oneguţa – Schitul Voronei – Vorona şi Ionăşeni – Măşcăteni – Drumul Național spre Ştefăneşti.

În acest an, CJ a alocat 7 milioane de lei pentru lucrări de reabilitare a infrastructurii rutiere administrate de Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri, sumă insuficientă în condițiile în care standardele de cost impuse de la nivel central arată că un singur kilometru de drum costă 2,5 milioane de lei.

Citeste si:

Facebook Comments