VIDEO! Vulnerabili în fața dezastrelor

Sunt autoritățile pregătite să facă față dezastrelor naturale care s-ar putea abate asupra județului? Acesta este și întrebarea pe care și-a pus-o un consilier județean al opoziției. Acesta spune că nimeni nu i-a oferit un răspuns până în prezent, iar populația nu știe dacă în cazul unor inundații catastrofale de exemplu, ar fi în siguranță sau dacă autoritățile pot interveni eficient.

Eficiența autorităților în fața unor eventuale calamități naturale este deocamdată o mare necunoscută. Cel puțin asta afirmă un consilier județean PNL. Acesta a întrebat pe șefii județului dacă există o concluzie în acest sens.

Răspunsul primit a fost neconcludent și destul de evaziv, din acest punct de vedere.

Consilierul județean Radu Anton spune că posibilele calamități naturale dar și metodele disponibile în momentul de față pentru a le contracara sunt doar inventariate. Fără să se știe dacă sunt suficiente sau nu pentru a proteja populația.

În urmă cu aproximativ 8 ani Botoșaniul a fost crunt lovit de inundații. De altfel județul nostru este predispus acestui tip de calamități naturale.

 

Citeste si:

Facebook Comments