Zâmbete după prima probă la bacalaureat

Zâmbete după prima probă la bacalaureat

Prima probă scrisă la examenul de Bacalureat pare să fi fost floare la ureche pentru absolvenții claselor a XII-a. Majoritatea adolescenților au ieșit cu zâmbetul pe buze din sălile de examinare și se așteaptă la rezultate bune la Limba și Literatura Română. Greul abia a început iar emoțiile vor trena până pe 4 iulie, atunci când se vor afișa rezultatele.

La ora 09.00 în centrele de examinare absolvenții claselor a XII-a au primit subiectele la Limba și Literatura Română. Emoțiile au fost mari pentru cel de-al treilea subiect ce are ponderea ce mai mare la punctaj. La profilul real elevii au avut de analizat poezii de Mihai Eminescu sau de Tudor Arghezi iar la profilul uman a picat arta poetică în opera lui Ion Barbu sau Lucian Blaga.

Deși au avut la dispoziție trei ore pentru rezolvarea subiectelor, unii elevi au părăsit sala de examen după mai puțin de 2 ore ușor bulversați.

Fiecare clasă de examen a fost dotată cu camere de supraveghere iar prima probă scrisă a debutat fără incidente.

Astăzi are loc proba la limba și literatura maternă, pe 27 iunie proba obligatorie a profilului iar pe 28 proba la alegere a profilului și specializării. Pe 4 iulie se vor afișa primele rezultate și se vor putea depune contestații.

 

 

Citeste si:

Facebook Comments