VIDEO! Zâmbete și lacrimi după rezultatele la BAC

Marea așteptare a luat sfârșit! Absolvenții claselor a XII-a și-au primit astăzi rezultatele la cel mai dificil examen susținut până acum. Notele la bacalaureat au adus zâmbete și lacrimi deopotrivă. Înainte ca notele să se afișeze la avizierele liceelor, elevii au intrat pe site-ul Ministerului Educației și au văzut reuzltatele. La Botoșani peste 70% dintre absolvenți au reușit să promoveze examenul maturității.

Aproape de orele prânzului, Ministerul Educației Naționale a publicat rezultatele la examnul de bacalaureat. Unii elevi au luat în serios examenul și au învățat pe tot parcursul anului școlar, alții au lăsat totul pe ultima sută de metri, iar rezultatele nu au fost cele sperate de ei. La Botoșani s-au înscris peste 2.800 de elevi, dar apoximativ 300 dintre aceștia au absentat la susținerea probelor. Un elev a fost eliminat după ce i-a sunat telefonul în timpul examenului.

Mulți dintre elevi s-au arătat dezamăgiți de rezultatele de la Limba Română și de la Istorie. Absolvenții sunt convinși că ar fi meritat note mai mari.

N-au lipsit notele de 2, 3 și 4. Chiar și elevii care nu au reușit să promoveze se gândesc cu optimism la sesiunea din toamnă și nu transformă eșecul într-o tragedie.

Nici profesorii nu sunt pe deplin mulțumiți de rezultatele elevilor, motiv pentru care i-au îndrumat să depună contestații.

Elevii au avut posibilitatea să depună contestații până la ora 16.00. Rezultatele finale se vor afișa pe 9 iulie.

Citeste si:

Facebook Comments