VIDEO! Zebre folclorice la Botoșani

Botoșaniul ar putea avea cele mai frumoase și inedite treceri de pietoni din țară. Zebrele pietonale ar urma să fie colorate și decorate cu motive tradiționale românești. Ideea s-a născut la propunerea unei familii de tineri intelectuali botoșăneni care își doresc să promoveze bogăția folclorului autentic.

Cum ar fi ca la Botoșani să avem treceri de pietoni decorate cu motive și culori tradiționale românești? Aceasta este întrebarea care de fapt a stat la baza unui proiect inedit lansat la Botoșani. Ideea aparține unei familii de tineri botoșăneni, Iustina și Teodor Cenușă. Ea este profesoară și interpretă de muzică populară, iar el, este preot.

Proiectul schițat încă de acum un an, presupune propriu-zis decorarea zebrei pietonale în culori vii și cu motive tradiționale, din zona Botoșaniului.

De altfel artizanul proiectului de la Botoșani, din punct de vedere grafic, este chiar tânărul părinte Cenușă.

Autoritățile, au luat în cele din urmă în serios proiectul tinerilor botoșăneni și chiar vor să-l pună în practică. Deocamdată din cauza restricțiilor rutiere, prima trecere de pietoni cu motive populare va fi amplasată de fapt într-o zonă pietonală.

Botoșănenii de altfel apreciază inițiativa celor doi tineri și spun că este bine ca tradiția și identitatea națională să fie păstrate prin orice mijloc.

Cel mai probabil trecerea de pietoni cu motive tradiționale va fi amenajată în primăvara noului an. Reprezentanții Primăriei spun că mai apoi vor încerca să extindă și în alte zone, aceste zebre folclorice.

 

Citeste si:

Facebook Comments