Zeci de contestaţii depuse în urma examenului de Bac

Cele mai multe au fost la matematică

Rezultatele afișate ieri, după a doua sesiune a bacalaureatului, i-au nemulțumit pe foarte mulți dintre absolvenții de clasa a XIIa. Astfel, cei mai mulți dintre ei au contestat notele primite. Cele mai multe contestații s-au înregistrat la matematică, unde de altfel au fost și cele mai mici note.

Procentul de promovabilite, înainte de rezolvarea contestaţiilor, este de 30,25 %.

Deşi iniţial, s-au înscris 644 de candidaţi dintre aceştia doar 519 au fost prezenţi. Se pare, însă că nici aceștia nu au fost foarte bine pregătiți. Doar 157 de candidaţi au promovat examenul, iar restul, de 362, au fost respinşi. Cel mai norocos elev care a trecut la limită de examenul maturității a fost un elevul Flavius Condurache, de la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi”, care a obținut media 6.

Cea mai mare medie a fost obținută de Dorin Gabriel Milian elev la Liceul ’’Regina Maria ’’ din Dorohoi, care a fost notat cu 8,56. Înainte de rezolvarea contestațiilor, la nivelul județului Botoșani sunt doar patru elevi care au obținut o medie mai mare de 8.

Cei care au depus contestații mai au de așteptat până pe 1 septembrie să își afle media finală.

Astăzi și mâine, cei nemulțumiți mai pot depune contestații, pentru ca în prima zi a lunii viitoare să se afișeze rezultatele finale la examenul de Bacalaureat, sesiunea august – septembrie 2016.

Citeste si:

Facebook Comments