Zeci de formaţii de datini vin la Botoşani

Zeci de formaţii de datini vin la Botoşani

Weekend cultural extraordinar la Botoşani.

Zeci de formaţii de datini şi obiceiuri din ţară dar şi din judeţ, vor încânta auzul şi privirea botoşănenilor cu spectacolele lor. Totul se va desfăşura în cadrul Festivalul de datini și obiceiuri de iarnă “Din străbuni, din oameni buni…” .

Culoare, tradiţii şi multă voie bună.

De aceste lucruri vor avea parte botoşănenii care vor asista sâmbătă şi duminică la Festivalul de datini și obiceiuri de iarnă “Din străbuni, din oameni buni…”Festivalul de datini şi obiceiuri se află la ediţia a 42-a şi se va desfăşura în Piaţa Revoluţiei.

Festivalul este organizat de către Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale din Botoşani.

Startul festivalului vafi dat la ora 13.Pe scenă vor urca numeroase formaţii de datini şi obiceiuri nu doar din judeţul Botoşani ci şi din alte localităţi, Printre acestea sunt Avrămeni, Păltiniş, Oneaga, Todireşti-Vaslui.

Ziua de duminică va strânge sute de curioşi la parada formaţiilor de datini şi obiceiuri.

Şi aici vor fi prezente formaţii din întreaga ţară. Vor veni formaţii din Iaşi-Cucuteni, Bistriţa, Maramureş, dar şi Bacău. Peste 800 de membri ai formaţiilor de datini şi de obiceiuri vor participa la acest spectacol.

Botoşănenii sunt aşteptaţi în număr cât mai mare sâmbătă şi duminică în Piaţa Revoluţiei pentru a lua parte la unul dintre cele mai frumoase spectacole din Botoşani.

Citeste si:

Facebook Comments