Zeci de șoferi au rămas pietoni

Graba, strică treaba! E o vorbă din bătrâni dar care li se potrivește de minune șoferilor care uită să mai ridice piciorul de pe pedala de accelerație. Pentru a-i depista ape vitezomanii care circulă pe drumurile județului polițiștii rutieri au desfășurat în perioada 5 – 9 februarie o serie de acțiuni destinate prevenirii și combaterii abaterilor de la legislația rutieră. Astfel, la finele săptămânii trecute 114 conducători auto au fost depistați de polițiștii rutieri că circulau cu viteză peste limita legală. Pe lângă sancțiuni, față de doi dintre aceștia oamenii legii au dispus și măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice.

Fără permis au rămas și 22 de conducători auto care au ignorat regulile de acordare a priorității de trecere pentru pietoni. Nici pietonii nu au fost însă mai corecți. 56 de botoșăneni au fost sancționați contravențional pentru că au traversat strada prin locuri nepermise.

Viteza mare, nerespectarea regulilor privind prioritatea pietonilor dar și traversările neregulamentare ale acestora au constituit în anul 2015 principalele cauze ale producerii accidentelor grave în judetul Botoșani.

Citeste si:

Facebook Comments