VIDEO! Zi cu emoții pentru profesori

Peste 200 de profesori botoșăneni au fost înscriși pentru examenul de definitivare în învățământ. Astăzi, 18 iulie, Liceul cu Program Sportiv din Botoșani a găzduit susținerea acestei lucrări de examen scris.

Candidații au avut acces în săli în intervalul orar 8:00-8:45 dimineața. După primirea subiectelor aceștia au avut la dispoziție patru ore pentru a redacta lucrările, iar până la ora 14 acestea trebuiau să fie încheiate și predate comisiei de examinare.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean, nota la proba scrisă are o pondere de 70% în cazul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 pentru promovarea examenului. La ieșirea din sălile de examinare candidații s-au arătat încrezători. Unii dintre ei au fost la prima încercare, alții însă au mai susținut acest concurs de mai multe ori.

Primele rezultate vor fi afișate pe data de 24 iulie. Contestațiile pot fi depuse de pe 24 până pe 25 iulie, ora 14 00. Rezultatele finale vor fi afișate la centrele de examen și pe site-ul definitivat.edu.ro pe 27 iulie.

Astăzi a fost ultima zi în care profesorii nemulțumiți de notele primite la titularizare au putut să depună contestații. Ieri s-au afișat rezultatele, iar patru dascăli au obținut nota maximă. Au fost însă și multe note de 1 și 2. 407 candidați au susținut concursul pentru un post de titular în învățământ. Rezultatele finale vor fi afișate pe 24 iulie.

 

Citeste si:

Facebook Comments