Zi de foc pentru pompierii botoșăneni! Au lichidat șase incendii într-o singură zi

Zi de foc pentru pompierii botoșăneni! Au lichidat șase incendii într-o singură zi

Zeci de pompieri și voluntari au intervenit pentru lichidarea a șase incendii ce au izbucnit în mai multe comune din județul Botoșani.
În ultimele 24 de ore, pompierii botoşăneni au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea a şase incendii izbucnite pe raza localităţilor Botoşani, Sarafineşti, din comuna Corni, Ghireni din comuna Coţuşca, Mănăstirea Doamnei din Curteşti şi Dorohoi.

Flăcările au distrus bunuri materiale în valoare de peste 30.000 de lei.

Cauzele principale care au generat incendiileau fost focul deschis în spaţii închise, jarul căzut din sobă, neprotejarea termică, focul deschis în spaţii deschise şi acţiunea intenţionată.
Pentru stingerea celor şase incendii şi înlăturarea efectelor au intervenit, în total, 50 de pompieri militari şi voluntari, dar şi cetăţeni.

S-au salvat şi protejat de foc bunuri materiale în valoare de aproximativ  350.000 lei.

Cele mai mari pagube s-au înregistrat în urma incendiului de la Sarafineşti , unde o lumânare aprinsă, lăsată nesupravegheată în bucătărie, a aprins materialele combustibile din apropiere. Flăcările au cuprins cu repeziciune bunurile din cameră şi s-au extins, prin tavanul de lemn, la acoperiş şi bunurile din altă încăpere.

Pentru stingerea incendiului şi înlăturarea efectelor au intervenit 12 pompieri militari şi voluntari, timp de mai bine de trei ore. Au ars: elemente de mobilier, obiecte electrocasnice şi aproape 20 de metri pătrați din acoperişul anexei şi al casei, pagube estimate la aproximativ 25.000 de lei. S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de circa 60.000 de lei.

 

Citeste si:

Facebook Comments