Zi de post şi rugăciune

Zi de post şi rugăciune

Creştinii ortodocşi de pretutindeni marchează astăzi Ajunul Bobotezei. Aceasta este sărbătoarea premergătoare Bobotezei, când Fiul Lui Dumnezeu a fost botezat de către Ioan Botezătorul în râul Iordan.

Cu mic cu mare, oamenii respectă cu sfinţenie obiceiul străvechi de a posti întreaga zi. Cu toţii se roagă şi ţin post negru pentru a gusta cu vrednicie din Aghiasma Mare, care va fi săvârşită mâine.

În fiecare an, la 5 ianuarie, creștinii ortodocși marchează Ajunul Bototezei, una dintre cele mai importante sărbători din iarnă. Prin rugăciune și post negru.

Preotul paroh al bisericii Vovidenia din municipiul Botoşani, Partenie Apostoaie explică în cuvinte simple şi pe înţelesul tuturor ce însemnătate are Ajunul Bobotezei dar şi de ce este bine ca astăzi să se ţină post.

De asemenea, el spune că mâine se primeşte Sfânta Agheasmă Mare sfinţită în cadrul Sfintei Liturghii printr-o slujbă specială.

Ziua de astăzi ne aduce aminte de pregătirea prin post şi rugăciune pe care odinioară cei care doreau să se boteze o realizau. Totodată, Ajunul acestei sărbători ne pregăteşte pentru a vedea Treimea la râul Iordanului.

Botoşănenii ştiu cât de importantă este ziua de astăzi şi respectă postul. De asemenea, ei primesc în casele lor mesagerii Domnului în chip de preoţi care sfinţesc casa şi oferă agheasmă.

Botoşănenii se roagă cu smerenie la icoana Botezului Mântuitorului şi cer cu ardoare doar un singur lucru: sănătate.Ştiu că doar fiind sănătoşi pot face faţă problemelor care apar.

Boboteaza precede o altă sărbătoare importantă, Sfântul Ioan Botezătorul marcată pe 7 ianuarie.

Citeste si:

Facebook Comments