VIDEO! Zi de sărbătoare în comuna Vârfu Câmpului

Zi de sărbătoare în inima satului Maghera din comuna Varfu Câmpului. Vechea bisericuță a cătunului, locul de întâlnire spirituală a comunității, a fost îmbrăcată în haine noi și resfințită de însuși Preasfințitul Calinic Botoșăneanul. La eveniment a participat întreaga suflare a satului, dar și numeroase oficialități implicate în reabilitarea lăcașului de cult.

Biserica din Maghera, un sat cu tradiție al comunei Vârfu Câmpului, a fost târnosită, duminică dimineața de un sobor de preoți în frunte cu Preasfințitul Calinic Botoșăneanul episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor. Unul dintre cele mai importante momente a fost sfințirea altarului.

Biserica, fiind o adevărată inimă a comunității, la eveniment au participat sute de localnici. Majoritatea erau îmbrăcați în costum național și s-au rugat pentru sănătate și pace.

Nu au lipsit nici autoritățile locale și parlamentarii de Botoșani. Și asta, în condițiile în care, Primăria și Consiliul Local Vârfu Câmpului au contribuit la reabilitarea bisericii.

Târnosirea bisericii de la Maghera a avut un ecou deosebit, fiind prezenți și primari din comunele învecinate și din Ucraina.

Biserica cu hramul ”Intrarea Maicii Domnului” din comuna Maghera a fost construită în vremuri tulburi, chiar după cel de-al doilea Război Mondial. După o perioadă neagră în anii comunismului, lăcașul de cult a fost reconstruit abia în anii ’80, iar în anul 2016 a început reabilitarea acesteia, finalizată în 2019.

Citeste si:

Facebook Comments