Zi istorică pentru ISU Botoșani

Unitatea botoșăneană a primit Drapelul de Luptă

Zi istorică pentru ISU Botoșani. Unitatea militară botoșăneană a primit Drapelul de Luptă, simbol al onoarei, vitejiei și gloriei militare. Duminică, 28 februarie, acest eveniment de încărcătură emoțională deosebită a scos din casă zeci de botoșăneni. Cei mai emoționați au fost însă pompierii botoșăneni care erau mândri că le sunt recunoscute munca și meritele lor.

Recunoașterea acestei dăruiri a venit în această zi care va rămâne ca o zi istorică pentru județ dar și pentru Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență. Unitatea de la Botoșani este a patra din țară, cu acest specific, căreia i se face onoarea înmânării acestui simbol.

Pentru acest eveniment a sosit la Botoșani Raed Arafat, secretatul de stat în Ministerul Afacerilor Interne. Alături de pompieri și cadre SMURD, reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean, ai Poliției de Frontieră și Inspectoratului Județean de Jandarmi, au fost prezente oficialități locale, parlamentari, oameni politici, șefi de instituții.

Nu a lipsit nici slujba religioasă de sfințire a drapelului, oficiată de protopopul Lucian Leonte și un sobor de preoți.

Alături de Raed Arafat au participat la ceremonial și generalul de brigadă dr. Ovidiu Vasilică, Irina Alexe, secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului, Alexandru Jizdan, ministrul Afacerilor Interne din Republica Moldova. Au fost prezenți, de asemenea, prefectul Dan Nechifor, președintele Consiliului Județean, Gheorghe Sorescu, primarul municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc, seful ISU-SMURD Iasi, dr. Diana Cimpoeșu, șeful ISU-SMURD Botoșani, medicul Petre Rădăuceanu.

După salutul adresat militarilor și asistenței de către secretarul de stat Raed Arafat, s-a derulat, pas cu pas, ceremonialul.

Colonelul Radu Anton, șeful ISU Botoșani, a primt drapelul de luptă de la Raed Arafat, după ce acesta din urmă a citit decretul semnat de președintele Klaus Iohannis.

Șeful IJSU a îngenunchiat și a sărutat drapelul, apoi a urmat momentul jurământului de credință,după care drapelul a fost prezentat celor veniți să participe la acest eveniment istoric pentru botoșăneni. A răsunat apoi strigătul angajaților ISU Botoșani.

A urmat defilarea trupelor ISU, dar și a altor arme, moment mult așteptat de botoșăneni, dar mai ales de către copii, ale căror priviri au fost atrase și de câinele Gorun. Patrupedul nu putea să lipsească de la momentul de glorie al pompierilor alături de care a adunat atâtea misiuni ce i-au adus celebritatea.

După ceremonial, invitații au dat câteva declarații. Ceremonialul a avut loc pe strada Cuza-Vodă, circulația în zonă fiind inchisă.

Citeste si:

Facebook Comments