Zile geroase la Botoşani

Sărbătoarea Bobotezei vine cu gerul specific ei.

Astfel, că dacă veți participa mâine la Slujba de Bototează trebuie să vă îmbrăcați foarte bine. În cursul acestei nopți temperaturile vor coboră până sub limita înghețului.

Când plecați de acasă îmbrăcați-vă cu cele mai groase haine pe care le aveți. Acesta este sfatul meteorologilor care anunță o răcire accentuară a vremii. De la noaptea un val de aer polar va trece peste România, iar mercurul din termometre va scădea simțitor.

Se vor înregistra chiat minus 15 grade Celsius. Cresc și șansele ca în următoarea perioadă să ningă. Botoșănenii vor resimți frigul și mai puternic din cauza vântului care va bate tăios.

Potrivit ANM de astăzi de la ora 22 şi până mâine la ora 20, judeţele Iasi, Botoşani, Bacău şi Vaslui se află sub atenţionarea unui cod galben de vreme rea. Cu alte cuvinte vor fi ninsori însemnate cantitativ şi se va depune un strat de zăpadă consistent iar vântul va sufla cu putere, ajungând până la 70 de km pe oră.

Începând de vineri, 6 ianuarie odată cu Sărbătoarea Bobotezei şi până la începutul săptămânii viitoare, în cea mai mare parte a ţării vremea va fi geroasă atât noaptea, cât şi ziua.

Temperaturile minime se vor situa frecvent între -25 şi -15 grade c elsius.

Citeste si:

Facebook Comments