Zilele Culturii Naționale la Biblioteca Județeană

Zilele Culturii Naționale la Biblioteca Județeană

Muzică bună, poezie, lansări de carte și expoziții.

De toate acestea au avut parte botoșănenii care au venit astăzi la Biblioteca Județeană ‘’Mihai Eminescu’’,din Botoșani. Totul s-a desfășurat în cadrul Zilelor Culturii Naționale.

Sala s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru zecile de oameni veniți la bibliotecă.

Deschiderea evenimentului a fost făcută de directorul Bibliotecii Județene, Cornelia Vezeteu. Aceasta a prezentat retrospectiva anului 2016, cele mai importante evenimente precum și colaboratorii bibliotecii. După prezentarea retropectivei, evenimentul a continuat cu cenaclul: ‘’Portretul artistului în tinerețe.’’

În cadrul acestui cenaclu botoșănenii și-au delectat auzul atât cu poezii cât și cu muzică.

Cristina Marin, Cezar Haiura și Ovidiu Donisa, sunt doar câteva nume care vor cânta în cadrul recitalului folk.Pe lângă acestea au avut loc transmisiuni în direct prin Skipe de la biblioteci comunale și orășenești din Darabani, Săveni și Corni. Ba mai mult decât atât au avut loc și două expoziții, una de carte : Studii eminescologice și o expoziție dedicată numismaticii. Motivul acesteia nu este întâmplător.

Pe întâi decembrie s-au aniversat 10 ani de la Înființarea Cabinetului de Numismatică și Filatelie. Invitat special la acest eveniment a fost Mihai Coșerariu care și-a lansat volumul’’ Dincolo de suflet’’.

Citeste si:

Facebook Comments