Zilele Nordului din nou la Botoşani

Cel mai aşteptat eveniment al lunii august va avea loc în perioada 25-28 august.

Este vorba despre festivalul Zilele Nordului care va încânta oamenii de toate vârstele prin numeroasele de concerte, spectacole şi evenimente culturale.

Toate acestea se vor desfășura în 10 localităţi din România, Basarabia şi Bucovina de Nord. Cele mai norocoase locaţii din judeţul Botoşani care vor fi asaltate de turişti sunt Ipoteşti, Mileanca, Darabani, Agafton, Ipoteşti, Păltiniş, Hilişeu Horia. Ştefan Teişan, preşedintele Asociaţiei Nord spune că că “E o bucurie să vedem cum tot mai mulți oameni se adună în jurul nostru. Pentru evenimentele din acest an lucrăm cu parteneri precum Centrul Bucovinean de Artă Cernăuți și Memorialul Ipotești, dar și mai multe organizații locale.’’

La festival sunt aşteptate să concerteze trupe precum Alternosfera și Omul cu Șobolani, Jazu, Blazzaj, Nightmarion și pianistul Bogdan Vaida. Pentru prima dată de când acest festival are loc se vor organiza şi activităţi sportive.

Printre acestea se numără turneul de tenis de la Mileanca, dar şi cel mai important eveniment din cadrul festivalului maratonul Nordul Moldovei. Este vorba de o cursă de ciclism de 70 de km în Lunca Prutului la care participă 150 de cicliști din toată țara.

Citeste si:

Facebook Comments