Zilele orașului sărbătorite cu post și rugăciune

Sute de credincioși s-au adunat la prăznuirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe

Patronul spiritual al Botoșaniului cinstit cu rugăciune și post. Sâmbătă, 23 aprilie, în fiecare an se celebrează hramul Sfântului Gheorghe. Marele mucenic purtător de biruință este sfântul patron al municipiului Botoșani încă din vremurile voievodale. Ca de obicei Sfântul Gheorghe ale cărui moaște au fost aduse spre a fi venerate de credincioși, este sărbătorit și onorat la biserica medievală, al cărui hram îl poartă. Spre deosebire de alți ani, sfântul a fost sărbătorit cum se cuvine, fără mici, bere sau muzică ci doar cu post și rugăciune.

La sărbătoarea Botoșaniului dar și a întregii creștinătăți prin prăznuirea martirului capadocian, a participat însuși Înalt Prea Sfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și al Bucovinei. Acesta a trecut prin mulțime, binecuvântând credincioșii adunați.

Totodată Înalte Prea Sfințitul Teofan a adresat și cuvinte de înțelepciune și îndemnuri la credință și pace celor prezenți în incinta bisericii Sfântul Gheorghe.

Sărbătoarea a continuat cu slujba planificată, la care au luat parte credincioșii dar și autoritățile publice locale. Evenimentul a luat sfârșit cu pomenirea morților dar și cu o masă dată săracilor de către Serviciul Public Local de Asistență Socială al Primăriei Botoșani. Dincolo de slujbe și rugăciune, pentru cinstirea zilei orașului dar și a Sfântului Gheorghe au fost organizate și târguri de meșteri populari pe Pietonalul Unirii dar și alte activități culturale.

Citeste si:

Facebook Comments