Ziua asistenților medicali

Au una dintre cele mai nobile meserii de pe pământ.

De multe ori sunt acolo când un om se află la granița dintre viață și moarte și reușesc să le redea speranța celor aflați în suferință. Sunt îngerii cu halate albe, care își dedică viața, necondiționat, omului aflat în durere. Ei sunt asistenții medicali, oamenii care alături de medici, trăiesc pentru a salva vieți, pentru a alina suferințe. Unii și-au petrecut o viață prin salvări, printre paturile spitalelor, printre oameni împovărați de boli.

Pentru acești oameni minunați, meseria pe care o practică de atâta vreme înseamnă totul. Nopțile nedormite, stresul, lipsa condițiilor, timpul petrecut departe de familie și de cei dragi, parcă pălesc în fața sentimentului de ajutorare a semenilor aflați în suferință.
Emoțiile prin care trece un asistent medical aflat în fața unor situații critice nu pot fi descrise în cuvinte. Mai ales când știu că de cea ce urmează să facă depinde viața unui om.

Pe 12 mai, la nivel mondial se sărbătorește Ziua Asistentului Medical. O zi extrem de importantă pentru ei, pe care și-o vor petrece.. Muncind. Iar de ziua lor asistenții medicali își doresc condiții cât mai bune în spitale pentru a ajuta cât mai mulți oameni bolnavi.

Citeste si:

Facebook Comments