Ziua drapelului sărbătorită în vreme de pandemie

Ziua drapelului sărbătorită în vreme de pandemie

Botoșănenii nu au uitat de drapel nici în vreme de pandemie. Unul dintre cele mai importante simboluri ale poporului român a fost astăzi cinstit în orașul lui Eminescu. Cu ocazia zilei drapelului, tricolorul a fost purtat pe brațe de ostași și mai apoi ridicat în fața Casei Sindicatelor. Spre deosebire de alți ani, sărbătoarea drapelului a fost sumară și lipsită de cântece militare sau intonarea imnului.

Prin legea promulgată în anul 1998, pe 26 iunie se sărbătorește Ziua Drapelului. Cu celebrul tricolor, drapelul este unul dintre cele mai importante simboluri naționale românești. Festivitatea a fost specifică pandemiei. Cu oameni puțini și fără fanfară militară sau paradă ostășească. Drapelul a fost adus pe brațe de un grup de militari.

Mai apoi în tăcere a fost urcat pe catarg în apropierea Casei Sindicatelor din municipiul Botoșani fără intonarea imnului de stat așa cum se făcea în fiecare an.

Drapelul național este tricolor adică este format din cele roșu, galben și albastru, simboluri ale sângelui vărsat de eroi, de auriul holdelor dar și de albastrul cerului, semnificând libertatea. Pentru prima dată drapelul a fost folosit în anul 1834 în timpul domnitorului Țării Românești, Alexandru D. Ghica. Mai apoi pentru prima dată ziua drapelului național a fost instituită pe 26 iunie 1848, de guvernul revoluționar al Țării Românești. După perioada comunistă în România, atunci când stema a fost modificată, s-a revenit la sărbătorirea drapelului în forma actuală.

Citeste si:

Facebook Comments