Ziua Educaţiei, zi a bucuriei

A fost sărbătoare în școli

Pe 5 octombrie elevii si cadrele didactice de pretudindeni sărbătoresc Ziua Educaţiei. Dacă unii au sărbătorit această zi prin odihnă altii au mers la şcoală. ’’Ziua educaţiei’’ este momentul când sărbătorim ceea ce ne face oameni, stâlpi ai comunităţii.

Educaţia este orizontul care ne deschide oportunităţi de a ne dezvolta dar şi ocazia de a-i ajuta pe cei din jurul nostru.

Cu toate acestea unii profesori şi-au exprimat nemultumirea pe site-urile de socializare. Aceştia şi-ar fi dorit ca astăzi să fie liberi. În Bucureşti de pildă, Ziua Educaţiei este liberă pentru elevi dar şi pentru profesori. În Botoşani însă nu. Lucrurile stau altfel aici. Totul se rezumă la încheierea contractelor de muncă colective la nivel naţional.

Astfel, această zi nu este liberă pentru cadrele didactice.Cu toate acestea, profesorii au avut libertatea de a desfăşura în locul orelor obisnuite de curs, altfel de activităţi educative.

Dacă la nivelul învăţământului gimnazial şi liceal activitatea preponderentă aleasă de profesori a fost vizionarea unor filme, la nivelul claselor primare a fost diferit. De exemplu la Liceul Pedagogic Nicolae Iorga, dascălul Daniela Simion, a ales să înveţe copiii din grupa pregătitoare lucruri folositoare. Pentru ea este o plăcere să înveţe tinerele generaţii de aceea se bucură că Ziua Educaţiei este sărbătorită în şcoală.

Copiii au învăţat astăzi multe lucruri interesante. De exemplu, ce trebuie să mănânce pentru a crește mari și sănătoși. Totodată, ei au arătat că stiu şi cât de importantă este această zi pentru toată lumea.

Micuții s-au bucurat enorm că au venit astăzi la şcoală, pe lângă faptul că au învăţat lucruri noi, au dansat şi au cântat împreună.

Ziua Internațională a Educației sau Ziua Internațională a Profesorului a fost stabilită de UNESCO pe 5 octombrie.

Citeste si:

Facebook Comments