Ziua Independenței Republicii Moldova, sărbătorită de botoșăneni, la Soroca

Ziua Independenței Republicii Moldova, sărbătorită de botoșăneni, la Soroca

O delegaţie a Consiliului Judeţean Botoşani formată din vicepreşedintele Dorin Birta şi Luminiţa Vodă,  şeful Serviciul Proiecte, Cooperare Internaţională şi Parteneriate a participat, la invitaţia preşedintelui Raionului Soroca,  Mihai Mîţu,  la manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilei Independenţei Republicii Moldova. La evenimentul ce a avut loc pe 27 august, la Soroca, au fost prezente delegaţii din România, Republica Moldova, Ucraina și Republica Letonă.

În cadrul evenimentului, au avut loc depuneri de flori la Monumentul lui Ştefan cel Mare din Piaţa Libertăţii şi la Monumentul Eroilor căzuţi pentru apărarea integrităţii şi suveranităţii Republicii Moldova în conflictul armat din Transnistria, din Complexul Memorial.

La Palatul de Cultură din Soroca, s-a desfăşurat Adunarea solemnă dedicată Zilei Independenţei, care a inclus un program artistic şi în cadrul căreia, conducătorii delegaţiilor prezente au susţinut alocuţiuni.

De asemenea, în incinta Cetăţii Soroca şi în Parcul din jurul Cetăţii, s-au desfăşurat Expoziția Meşterilor Populari şi Festivalul Medieval „Al Cincilea Turn”.

În discursul său, vicepreşedintele C.J. Botoșani, Dorin Birta, a subliniat importanţa deosebită a acestei sărbători, respectiv împlinirea a 25 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Moldova, care reprezintă esența istoriei moderne a Republicii Moldova, şi a reiterat bunele relaţii de colaborare transfrontalieră între administraţiile din cele două ţări vecine. De asemenea, domnul vicepreşedinte a adresat felicitări, atât în nume personal cât şi în numele conducerii Consiliului Judeţean Botoşani, pentru modul exemplar de implicare a administrației, a cetățenilor, a societăţii civile, a elevilor, în organizarea evenimentului şi a asigurat conducerea Consiliului Raional şi a Primăriei oraşului Soroca de întreaga disponibilitate de a colabora pe viitor în proiecte de interes comun.

Citeste si:

Facebook Comments