Ziua Silvicultorului sărbătorită și la Botoşani

Astăzi. angajaţii Direcţiei Silvice Botoşani au sărbătorit a 26-a ediţie a Zilei Silvicultorului. Organizarea acestei zile este reglementată legal şi se sărbătoreşte anual, în luna iunie, la nivel central şi teritorial. La eveniment au participat salariaţi ai Direcției, dar şi reprezentanţii ISU, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Inspectoratului de Poliţie şi Agenţiei pentru Protecţia Mediului.

Gheorghe Rusu, directorul general al Direcţiei Silvice Botoşani, a vorbit despre rolul personalului silvic.

Despre rolul pădurarului şi despre ceea ce înseamnă munca şi responsabilitatea acestuia a vorbit Viorica Andronachi, directorul economic al acestei instituţii. După 34 de ani de activitate în această instituţie, ea a afirmat că munca silvicultorului nu este cunoscută din exterior şi că foarte mulţi nu ştiu câte responsabilităţi sunt.

Cu acest prilej, sindicatul din cadrul Direcţiei Silvice Botoşani a organizat o serie de competiţii sportive la șah, table, tenis de masă şi fotbal. Câștigătorii au fost răsplătiți cu diplome.

În acest moment, Direcţia Silvică Botoşani administrează, prin cele şase ocoale silvice, o suprafaţă de 48.292 hectare de teren forestier. În judeţul Botoşani, pădurile ocupă 11,5% din suprafaţa administrativă.

Citeste si:

Facebook Comments